START     13    20                                                                               INDEX TIDIGARE MÅNADER
Maj 2014
1 maj - dags att DEMONSTRERA - mot myggen på fältet i tisdags.
Förra månadens bilder
Åke har fyndat pilot på EKO - 10 spänn för en pilot i form av en OS-slända - passar fint i färg med den lilla söta OS-LA symaskinen.
Förra tisdagen var det sommarväder - fältkväll och över 30 myggbett. I kväll 6 maj är det ruggigt väder med regn i luften som har friska fläktar och  håller runt 6 grader. Två ynka entusiaster i klubben. Klubbplanet Easystar hade kunnat få sig en runda i kohagen om det varit flygbart.

 

Hemma hos Evert är det alltid sommar ;-)
Gångjärn i olika modell - vad passar bäst till höjd, sid och skevroder? Princessbakelser och kanelbullar passar ju alltid till allting.

I Everöd har en gammal man kommit på hur man jagar bort mullvadar... Det ska provas på fältet tycker Evert. Elstavarna har nog begränsad effekt kan man tro. En tank på 70 mm längd - det kunde Hobbyträ tydligen inte fixa.  
   
Tisdag den 13 maj.
Vilken lycka - nyklippt både fält och tillfartsvägen!

 
Kvällens citat
"Blåser det mycket hamnar man långt från nedslagsplatsen"

Lite fika i lokalen förstås - klubbplanet vill ha lite luft under vingarna förstås.

Och i kohagen går det gäss och väntar på sällskap av en "gummianka" ;-) 50 mm regn på ett par dagar - fast strålande sol vissa stunder. De som har lerjord önskar nog lite torrväder och vind, men på sandjordarna kan vi behöva ännu mera regn.


Tisdag den 20 maj på Mygglanda. Gamla läskbackar har bytts mot nya säckar grillkol. Provflygning av Disney Duster från vintern har inte blivit av förr än i dag. Ett - landstället med de stora depronhjulen gillade inte underlaget så Mats O fick kasta planet. Två - det krävdes en hel del skevtrim - kanske beroende på de stora depronhjulen. En ny hjulaxel för att hålla "bladen" i styr kan nog behövas. Tre - inga bilder men planet flög och landade fint.
Linflyg för resten efter att Mats ringt efter Evert som dök upp efter gräsklippning. Uffe fortsatte klippa så han hörde inte telefonen.Evert hade några plan att provflyga efter vinterns bygge. Det gick - så där.. Lite inkörning av de gamla motorerna, justering av TP och motorvinklar kanske kan behövas.
 
På onsdagskvällen kom det två bilder på DUSTY - Tack Johan i Köpinge!
Precis som ska vara så trivs han bäst ett par decimeter över marken upp till ett par meter. Försöker man tvinga upp honom högre så gör han en snaproll av yrsel och dyker snabbt ner till bekväm höjd igen. 370 gram totalt med batteri. Första försöket med en "plastmotor". Den flyger ca 10 minuter på ett 850 mAh 3 cells batteri.
 
Nu är maj slut och stora delar av de aktiva i klubben är på "kubbaträff" på Ripa.