START      24    28                                                            INDEX TIDIGARE MÅNADER
Februari 2015
 
Förra månadens bilder

Första byggkvällen i månaden var den 3 februari men då var det tyvärr annat bokat och ingen har skickat bilder så det får bli lite dagenefterspår efter händelserna i stället. Bilderna är från en Mobius som automatiskt är satt att ta en bild i sekunden. ca 800 bilder tog den och alla utan 10 st raderades snabbt - ett gäng för att jag glömt ta bort linsskyddet ;-)

Någon håller på att rita mallar till ett skumflax ser det ut som


Pinnabygge får ta sin tid
Hemma hos Evert är det fika och korsordslösning innan det ska "kontrolleras i källaren" - tackar tackar, men jag kör.........


Tisdag den 10 februari - nästa vecka är det sportlov och på Fettisdagen är det full fart i Tianshallen.
I kväll var det bara mobilkamera - Åke B mekar tvåmotorigt och 6-motorigt.
Planet med vingar ska styras med ailevator där bak och motorstyrning för roderverkan  det ska bli intressant att se.

Trångt är bara förnamnet. Aviatik är efternamnet.

Kul I Lov 2015Torsdagen den 19e februari var det Everts 80-årsdag. Om man hade läst tidningen så hade man vetat att han undanbett sig gratulationer.
Då är det tur att man väntar med attläsa bladet tills man kommer till Evert för en korsordsstund. Tårtan han har bakat hade nog räckt till 20 personer.


Tisdagsbygge den 24 februari.

MISSA INTE - ÅRSMÖTE PÅ SÖNDAG DEN 1 MARS kl 17

Först på plan i kväll var Åke B som riggat upp en glödtråd för att slippa kniven.
3,5 A är lagom men om man kör på Nixx så kan laddren slå av automatiskt om spänningen helt plötsligt skulle sjunka (peak detection),
 jag hade nog testat lead i stället.Det går fint att skära mjuka mönster - eller rakt om man är stabil på handen. Träning ger bra resultat.

Kan man sätta upp juniorverksamhet om man är tillräckligt barnslig?


Är man tillräckligt näsvis kan man bli snuvad på CA-limmet.
Gubbdagis med diskussioner om livets allvar och en kopp kaffe.


Månaden sista bilder kommer från Owe i Asarum:
Hej! Ja nu har #151 rullat ut från flygverkstaden. SPV 1120 L 800 och vikt med" Fallskärmshopparen JERKA" 960g.
Eftersom JERKA visades vara höjdrädd ville han inte hänga under kroppen på BUZZAR utan bad om ett säkrare flyg där han inte kunde titta ner innan hoppet och då kom #151 CARGO till som visas på bilderna. För att Jerka ska få plats blev kroppsbredden hela 130mm och luckan 180mm lång. Motorena (HEXTRONIK) är individuellt styrda med roderspaken och gemensamt med trottelspaken. Som syns har jag "lånat" vingen från min CRUISER 40 från 2011.
Motorgondolerna är fästa till vingen med gummiband, kanske inte så bra men om Cargo flyger OK blir det en ny vinge med inbyggda motorfästen och lite större spännvidd och annan fastsättning till kroppen. Tyngpunkten hamnade lite för långt bak (50% från FK) med JERKA, så större Lipo än 2200mAh 3s som nu ligger i nosen behövs, men då ökar också vikten och det innebär kanske att motorerna måste bytas till större. Som ni ser har den logans " RIPA SKY DIVERS SCOOL" så jag hoppas att med hjälp av Er få JERKA att hoppa och landa på fältet!
Om ni inte sett bilder på JERKA finns han på www.svenktmodellflyg.se/allmänt/tips brorowe Jag skulle vilja kunna styra sidorodret men eftersom roderspaken är upptagen av motorstyrningen går det inte.
Finns det någon annan lösning på detta?
Hälsningar Owe i Blekinge (Asarum)