Fem tips som gör din flygresa bekvämare
Fem tips som gör din flygresa bekvämare

Fem tips som gör din flygresa bekvämare

Många hatar att flyga längre sträckor. Flygresor inom Europa kan gå an, men om man ska resa till USA eller Asien så kan resan kännas riktigt jobbigt. Det finns många som hoppar över drömmen om att se USA eftersom flygresan tar flera timmar. För att inte tala om destinationer som Bali och Indonesien där flygresan tar uppemot ett dygn. Det kan kännas trist och tråkigt. Men faktiskt så finns det flera sätt att få resan att kännas lättare och mer bekväm. Nedan listas fem värdefulla tips för en bekvämare flygning.

  • Välj en bra plats. Att välja en bra plats inne i flygplanet ska inte underskattas. Vissa kanske tänker att detta inte spelar någon roll, det är lika obekvämt överallt. Men faktum är att det är stor skillnad i bekvämlighet att sitta vid ett fönster bredvid din partner, jämfört med i mittenstolen vid en barnfamilj där barnen skriker halva resan. Det är värt att lägga någon hundralapp extra för att få en bra plats.
  • Slarva inte med maten. Det är viktigt att du äter och dricker ordentligt under resan. Du blir irriterad om du går hungrig och det är lätt att huvudvärken kickar in. Då känns allt bara jobbigt. Särskilt att få i sig vätska är viktigt då luften sällan är så bra i ett flygplan packat med hundratals personer.
  • Res en bra tid på dygnet. Många väljer att ta flyg som går jättetidigt på morgonen eller sent på kvällen eftersom det ofta är ett billigare alternativ. Men då är du ofta jättetrött och resan känns ännu tyngre. Välj en tid som är smidig och passar med eventuella flygbussar till flygplatsen. Att behöva sitta och invänta flyget klockan fem på morgonen gör att resan blir jobbig redan från start.
  • Rör på dig under resan. Om du sitter på en flight som tar uppåt tio timmar behöver du sträcka på dig ibland. Gå en liten promenad i gången och gör några enkla stretchövningar. Annars kommer du garanterat att landa stel och trött i kroppen.
  • Håll dig underhållen. Ta med dig någon form av underhållning på planet. Det kan vara allt ifrån en bra bok till att förbereda en bra spellista på Spotify. Tänk också på att du sällan har något wifi ombord på flyget, så se till att ladda ner eventuella spellistor, filmer, poddar och ljudböcker i förväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *