För- och nackdelar med flygning
För- och nackdelar med flygning

För- och nackdelar med flygning

Det finns både för- och nackdelar med att resa med flyg. Populariteten för flygning har ökat kraftigt under de senaste decennierna. Det har egentligen varit en oavbruten framgångsvåg för flygresor sedan de första kommersiella flygen introducerades. Idag talas ibland om ”flygskam” men sanningen är att vi flyger mer än någonsin. Sannolikt kommer vi också att fortsätta flyga mer, inte mindre. Suget efter resor och turism är stort efter coronapandemin och då behövs flyget.

Fördelar med flygning

Den stora fördelen med flyg är att det går att resa långa sträckor på kort tid. En resa till USA tar knappt sju timmar, trots att du ska korsa hela Atlanten. Trots att många har flygrädsla så är flyget också det säkraste färdmedlet, det sker betydligt fler olyckor i biltrafiken.

Nackdelar med flygning

Det finns även nackdelar med flyg. Allt är inte bara guld och gröna skogar. Flyget orsakar stora utsläpp av växthusgaser och stor förorening. Många flygbolag börjar bli allt mer miljömedvetna, men det är fortfarande en lång bit kvar innan vi har grön, miljövänlig flygning. En annan nackdel är kostnaderna. Det är betydligt dyrare att resa med flyg jämfört med tåg eller buss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *