Flygets förtjänster
Flygets förtjänster

Flygets förtjänster

Härliga destinationer inför din nästa flygresa

Flygning gör att vi kan se världen. Med utvecklingen av kommersiella passagerarplan har en helt ny industri öppnats med turism och semesterresor. Det är en fantastisk innovation som är unik i sitt slag. På bara några timmar kan du befinna dig på någon helt annan plats i världen. Med en flygbiljett i handen känns det som att allt är möjligt. Bara två timmar till Paris, sju till Los Angeles och ett tjugotal till Bali. Det är något som våra förfäder bara kunnat drömma om.

Flyga till Asien

Ett hett resmål med flyg är Asien. Här finns mängder av härliga platser att se och upptäcka. Ett populärt resmål bland svenskar är Thailand. Inte minst under vinterhalvåret är det skönt med en flygresa till Thailand för att komma iväg till sol och bad. På så sätt kan du förlänga årets varma dagar. Andra resmål i Asien som blivit allt populärare är Indonesien och Bali. Särskilt Bali toppar mångas bucketlist. Resan dit kan kännas jobbig då det går få direktflyg, vilket gör att flygningen hamnar på en restid om nästan ett helt dygn. Det kan kännas jobbigt. Men de vita stränderna och tropiska skogarna får dig snabbt att glömma flygresan.

Flyga till Afrika

En annan kontinent som är spännande att resa till är Afrika. Precis som Asien så skiljer sig klimatet otroligt mycket från Sveriges, vilket gör att det känns som att komma till en annan planet. En resa till Afrika är ett minne för livet. Ta gärna chansen att åka på safari och se livslevande lejon, elefanter och hyenor in action. Du kommer inte att ångra dig. Inför en resa till Afrika är det dock viktigt att kolla upp eventuella rekommendationer från Utrikesdepartementet och se över om du behöver vaccinera dig.

Flyg till USA

En annan resa som toppar mångas bucketlist är att flyga till USA. I drömmarnas land finns oändligt att se och uppleva. Enklast är att börja med att flyga till New York. En stad som du sent kommer glömma med alla dess skyskrapor, monument och mat från hela världen. Beroende på hur din budget ser ut kan du sedan ta inrikesflyget vidare till Texas för att se delar av den amerikanska landsbygden. Åk sedan vidare till Kalifornien för att upptäcka det USA som du är van vid från filmer. Los Angeles är ett måste, likaså San Francisco och alla stränder längst den storslagna västkusten.

Flyg inom Europa

Om du är flygrädd och tycker det är jobbigt med flygningar så kanske Europa lockar mer. Den egna kontinenten ska inte underskattas och även här behövs en livstid för att hinna upptäcka allt. Populära resmål är bland annat Frankrike, Spanien och Italien. Där kan du uppleva både storstadsliv i Paris eller Rom, kombinerat med en utflykt på landsbygden för att ta del av lugnet och de vackra vyerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *